Varma källor

Slovakien är ett land som i flera miljoner år har formats framförallt av hav och vulkaner och har därför efterlämnat sig hundratals av olika varma källor runt om i landet. Det är från flera tusen meters djup som källorna vid ytorna får sin behagliga värme ifrån.

Tack vare alla varma källor så har Slovakien satsat en hel del på och utvecklat modernt inredda och utrustade badhus för att kunna underhålla sina turister och sin befolkning med både kul och bad, men även SPA och avslappning. Alla källorna är hälsosamma och bra för huden så prova gärna på ett väldoftande örtbad för lite extra avkoppling under semestern.

Du kanske reser med familjen och har med dig barn på resan, då finns alternativet att besöka några av deras kända och massiva äventyrsbad. På dem så kan du ta dig an ett avslappnande SPA-bad samtidigt som barnen leker bland alla rutschbannor och vattenkanoner på äventyrsbadet.

Runt platserna där de varma källorna och badhusen är lokaliserade så finns det ofta många olika boplatser att välja emellan, boplatser så som pensionat, hotell eller varför inte hyra en egen liten stuga att mysa i. I städerna är det också billigt att ta sig runt med taxi.